Clubavond Conditioneren 4 oktober

Op 4 oktober Dierendag hebben we verwen-avond voor onze dieren gehouden. Tijdens deze leuke en instructieve clubavond hebben onze clubkeurmeesters Tom van Leeuwen en Leo van Wetering volop aandacht besteed aan het conditioneren van onze dieren voor een keuring of show.

Hoe presenteer je jouw dieren op z’n best aan de keurmeester?. Liefde, zorg en aandacht zijn de belangrijkste elementen. De keurmeesters zien én waarderen het als de dieren schoon, gewassen en/of geborsteld zijn. Ook aandacht voor kopversierselen, veren en poten. Probeer vooral niet om de dieren met viltstift of type-ex ‘nog’ mooier te maken: op fraude staat diskwalificatie.

Hoewel iedereeen met dieren daaraan de nodige zorg geeft is dit show-conditioneren vooral bedoeld voor de actieve fokkers die meedoen met shows in de ‘champions-league’. Zoals men het kernachtig samenvatte: een F-dier wordt gefokt maar alleen met zorgvuldig conditoneren maak je kans op een ‘U’. Doet u op dat niveau daaraan nog niet mee, ook dan is het keurig verzorgen van uw dieren voor een Jongdierendag of plaatselijke show nodig, zinvol en belangijk.

Het is en blijft heel bijzonder dat onze club zowel een haren- als verenkeurmeester tot haar leden mag rekenen. Wij vonden het geweldig boeiend en interssant. Jammer dat er veel afeggingen waren: zo’n avond verdiend meer aandacht….!