Eierkeuring 3 mei foto’s

VERSLAG Ei keuring
Zoals we van Leo zijn gewend was alles weer tot in de puntjes voorbereid.
We beginnen met  een uitleg op het scherm om te zien wat zit er u in een ei en nog belangrijke waar dient het voor want alles in het ei heeft een functie kregen we te horen van Leo. Hij attendeerde ons op een filmpje op You Tube kijk maar even.

Heel belangrijk voor een fokker waar moet een broed ei aan voldoen om  het succes op een kuiken te vergroten. Tijdens de keuring kregen we uitleg over het externe van het ei maar vooral ook aan de inhoud van ei. De meeste moderne apparatuur kan je resetten maar dat kan ook met de kiemschijf  van het ei, is dit niet vernuftig van de natuur? 
Het was allemaal heel leerzaam hier kunnen de fokkers hun voordeel mee doen.
Om dit allemaal goed uit te leggen en te verwoorden is zeker geen eitje.

Leo bedankt we weten toch weer meer over onze dieren.

Wij nodigen u graag uit voor een gezellige clubavond op dinsdag 3 mei. Weer even bijpraten, samen proosten op een prachtig voorjaar én een ei-keuring door gediplomeerd (ei)keurmeester Leo van Wetering.

Aan een ei is veel meer te zien en van te leren dan u denkt. Een zorgvuldige beoordeling van eieren kan bijvoorbeeld leiden tot een beter broedresultaat. Heeft elk ras een eigen kleur eieren? Wat kunnen we zien aan de dooier van een ei?

 

NEEM GERUST EEN EITJE MEE
Heeft u hoenders neem dan graag vier eieren mee, waarvan 1 krakend vers. Onze keurmeester gaat ze zorgvuldig beoordelen. Wij horen graag of u bij deze clubavond aanwezig kunt zijn. Ook gasten of niet-leden zijn van harte welkom. Laat ons even weten dat u komt met een kort berichtje via deze link of stuur een email naar secretaris@ijmond-omstreken.nl