Im memoriam Rinus Lanser

We ontvingen het bericht dat Rinus Lanser is overleden. Onze voorzitter schrijft:

 

Het bericht dat Rinus is overleden doet je beseffen dat een bijzonder persoon als Rinus niet meer onder ons is. Heb zelf Rinus leren kennen als een konijnen fokker met heel veel passie voor zijn hobby. En dat resulteerde in vele prijzen die vaak heel hoog genoteerd waren zoals uitmuntend.

 

Rinus was ook een fokker die anderen hielp door zijn kennis over te dragen. Herinner mij dat we samen met Tom naar Assen gingen naar de Noordshow. Daar kocht ik op advies van Tom twee voedsters van het Havana ras. Rinus hielp mij toen met een fraaie ram die hij aan mij schonk, met als resultaat een nestje met top konijnen!

 

Rinus was ook een fokker en persoon met veel betrokkenheid bij onze vereniging. Altijd kon je een beroep op hem doen zoals tijdens de vele tentoonstellingen die we hebben gehad. Stille kracht maar van onschatbare waarde voor onze vereniging.

 

Zijn gezondheid speelde hem al geruime tijd parten en zijn laatste periode verbleef Rinus in Velserduin, waar hij liefdevolle verzorging heeft gekregen.

 

Rust zacht Rinus.

René Sinkeldam