Foto’s Kip,Ei,Kuiken

Op dinsdagavond 5 oktober vertelde onze club-keurmeester Leo van Wetering in ons clubgebouw in IJmuiden alles over ‘Kip, Ei en Kuiken‘. Een succesvolle en leuke avond, waarbij ruim 20 kippen liefhebbers, met hun introducee’s het herfstige weer trotseerden om bij keurmeester Leo van Wetering hun licht op te steken.

Leo had alles, zoals gebruikelijk, goed voorbereid. Verhaal, tekeningen, plaatsje en video-filmpjes die Leo via WifI kon laten zien in het clubhuis.

Zoals beloofd: “We gaan de doorsnede van de kip behandelen wat zit er allemaal in zo’n dier? Verder gaan we het hebben over het ei, hoe ontstaan dit in de kip en hoe komt het eruit. Waar moet een goed broedei aan voldoen? Dan naar het kuiken, wat kun je allemaal zien aan een kuikentje van een of twee dagen oud, waar heeft het diertje behoefte aan?