Najaarsvergadering druk bezocht

We hebben meer dan de helft van onze leden ontmoet tijdens de op 30 september gehouden najaarsvergadering. Deze stond in het het teken van de voorbereidingen van de komende Kennemerlandshow. Ook hebben we kort terug gekeken op onze activiteiten van het afgelopen halfjaar: de Agrarische dag, de Vijfhuizer Jaarmarkt en de Jong Dierendag. Het bestuur heeft hulp gevraagd om volgend jaar deze activiteiten met meer leden te doen. De evenementen zijn zo druk, dat een klein team er nauwelijks aan toe komt om belangstellenden te woord te staan.

Verder stond ook de vraag centraal: zijn we op de goede weg naar 2020?. Er is een nieuwe website, mailings en promotiemateriaal gemaakt. Nu is het zaak om te kijken hoe we met elkaar nieuwe leden kunnen werven. We zijn daarbij op zoek naar fokkers maar ook kleindierenliefhebbers die advies of hulp kunnen gebruiken bij hun dieren. Tenslotte hebben we met elkaar meer dan 50 jaar ervaring in kleindieren.

Volgend jaar is het 50 jarig jubileum: bestuur vraagt uw hulp om mee te denken op welke wijze we daar aandacht aan zullen besteden. TIjdens de vergadering werd het houden van een tentoonstelling genoemd en een aandenken voor de inschrijvers. Andere ideeen en suggesties welkom.

Voor de Kennemerlandshow zijn de taken verdeeld en met bijna 120 dieren wordt het weer een mooie show op 12 en 13 oktober. We zullen voor de kinderen zowel kleurplaten, kuikens en het knuffelen van konijnen verzorgen. We gaan ook proberen een dierenpuzzeltocht te maken waarbij kinderen een klein prijsje kunnen winnen. We hopen u allemaal daar te ontmoeten.

Tot slot gaf Willem Smit aan dat hij, mede door de gezondheidssituatie van zijn echtgenote, de voorzittters hamer tijdens de voorjaarsvergadering in april 2020 wil overdragen aan een andere voorzitter. Heeft u belangstelling, laat het ons weten. We weten nu al dat we Willem, na 9 jaren voorzitter te zijn geweest van onze vereniging, enorm zullen missen: hij heeft geweldig werk verzet.